Cuisine provençale

Kuchnia prowansalska

Przystawki

Foie Gras z figą na grzankach

65

Deska serów francuskich dla dwojga

79
  • Plateau De Fromage Francis Pour Deux
  • French cheese board for two
6 sztuk

Żabie udka z kremem szalotki

45
  • Cuisses De Grenouilles A’la Crème D’échalottes
  • Frog legs with shallot sauce
3 sztuki

Ślimaki z masłem czosnkowym i bagietką

45
  • Escargots Au Burre à L’ail
  • Snail In garlic butter
12 sztuk

Tradycyjny tatar wołowy

47
  • Tartare de Filet de Boeuf

Carpaccio z polędwicy wołowej z parmezanem i płatkami trufli

54
  • Carpaccio De Filet De Boeuf Au Parmesan Et Flocons De Truffe
  • Beef carpaccio with parmesan cheese and truffle flakes

Carpaccio z łososia z oliwą koperkową

49

Truflowe Mielle feuille

45

Zupy

Francuska zupa cebulowa zapiekana z serem Gruyère

29
  • Soupe à L’ognion
  • French onion soup

Krem z dyni z oliwą dyniową i twarożkiem

30

Consommé z borowików

35

Dania główne

Krewetki Black tiger w sosie czosnkowym z bagietką

62
  • Crevettes Black Tiger a’l Ail
  • Tiger Prawns In garlic butter
5 sztuk

Grillowana ośmiornica z purèe z kalafiora

69

Mule nowozelandzkie zapiekane w sosie szampańskim

59
6 sztuk

Stek wołowy zapiekany z kozim serem

129

Filet z perliczki z kasztanami i ziołowym sosem

69

Comber z sarny z sosem Porto na purèe z buraka

125

Kotleciki jagnięce z pieczonym batatem i miętowym sosem

125

Udko z gęsi confit z karmelizowaną marchewką i kluseczkami

69

Filet z piersi kaczej z sosem pomarańczowym i kluseczkami

59

Policzki wołowe z sosem demi glace z maślanym purèe

59

Polędwiczka z dorsza z sosem maślanym i kawiorem

65

Palony kalafior z orzechową kruszonką

45

Domowe pierożki z dynią i sos z parmezanu

47

Tagliatelle ze świeżymi grzybami

49

Stek z tuńczyka na tagliatelle z cukinii

69

Sałatki

Sałatka z kozim serem w cieście filo z figą i granatem

44

Sałatka z rostbefem i suszonymi pomidorami

49

Desery

Sabayon z Calvadosem i owocami

30
  • Sabayon Au Calvados
  • Sabayon with Calvados

Beza Dacqouise z kremem kajmakowym i bakaliami

30

Tarta Tatin

30

Deser mascarpone z sosem mango

30

Fondant czekoladowy

30

Crème brŭlèe

29