restauracja prowansalska Restauracja C’est si bon w Katowicach
O restauracji Oferta Historia Menu Referencje Galeria Kontakt  
Restauracja C’est si bon w Katowicach
restauracja przyjęcia kwiaty catering
 

Historia

Wszystko zaczęło się od Restauracji Divertimento, którą otworzyliśmy w 1994 roku w Mysłowicach. Byliśmy jedną z pierwszych prywatnych restauracji na terenie Śląska. Od tego czasu zorganizowaliśmy wiele prestiżowych imprez, między innymi z udziałem przedstawicieli rządu, dyplomatami, ludźmi świata kultury, sztuki, mediów i muzyki.

W 1996 roku naszą działalność rozszerzyliśmy na teren Katowic, gdzie otworzyliśmy Restaurację Polską i Piwnicę u Marchołta, która koneserom dobrej polskiej kuchni kojarzy się z wyśmienitą jakością potraw, profesjonalną obsługą oraz miłą atmosferą. To jednak nie wszystko, ponieważ Marchołt jak nazywają naszą restauracje stali bywalcy, kojarzy się również z imprezami kulturalnymi na najwyższym poziomie. Gościliśmy w naszych progach: Krystynę Jandę, Beatę Tyszkiewicz, Tomasza Raczka, Krzysztofa Mroziewicza, Jana Nowickiego, Chrisa de Burgha, grupę Genesis, Garou, oraz polskie jak i zagraniczne gwiazdy jazzu: Lotti Lewis, Dava Kelly, Walk Away, Randy Becker, Bill Evans, Eric Marienthal, Michał Urbaniak, Tomasz Stańko i wielu, wielu innych znamienitych gości.

W 1999 roku postanowiliśmy iść jeszcze dalej i otworzyliśmy nastrojową restaurację prowansalską C’est si bon. Już w pierwszych latach istnienia restauracji zostaliśmy uhonorowani wieloma nagrodami branżowymi, jak również kilkakrotnie zostaliśmy uznani przez firmę Pascal restauracją o wyjątkowej atmosferze.

W czerwcu 2004 roku zajęliśmy pierwsze miejsce w konkursie na potrawy z udziałem ślimaka, który odbył się w Katowicach.

 

 
Strona główna
zarezerwuj stolik on-line